Fredagslunch

Jag slutade strax innan ett och fick då äta lunch med min härliga en. Jag kom hem till Rigagatan....
Å KOLLA va man kommer hem till!?



















Han hade stått och gjort ugnspannkaka! Fy bubblan va gott det var!!! 









Kvinnor #1

Åh.
Jag letade fram Beyonce's Halo och tryckte på play. Nyss. Alldeles nyss. Så himla bra låt. Så himla bra morgonlåt.
När jag hör den, precis som med många andra låtar sjungna (?) av kvinnor, tjejer, primadonnor och bitches, blir jag glad och jag fylls av respekt inför tjejer med bra röst. Mer det än något annat- bra röst. Inte alltid vacker stämma, utan ärlig, avskalad och inte tillgjord ton. Säkert/Hello Saferide är perfekt exempel på det. Hon sjunger bara precis så som hon skulle gjort i vardagsrummet hemma. Dessutom skriver hon vackrast svenska texter i Sverige. Enligt mig. Hon och icke-kvinnan Thåström får mig att häpna. Jag ska någon gång försöka få ner i ord, här på Commesicommeca, vad jag känner när jag hör Säkert. Och jag ska berätta vad jag får för bilder när jag hör Allt som är Ditt. Den blogginläggskaramellen har jag sugit på sedan i januari. Apropå bilder man ser- Promise and the Monster är en artist som består av en tjej från Uppsala. Mer än så vet jag inte, och mer än så vill jag inte veta. När jag började lyssna på hennes platta i december -07 blev jag så att säga Blown away. Jag mår bra, FYSISKT bra när jag hör hennes musik och jag får fina bilder i huvudet. Så MYCKET bilder i huvudet. Jag minns när jag och Amanda gick över gatan och jag sa"Amanda, hennes musik får mig att se såna bilder, jag drömmer mig bort som aldrig förr! Du måste höra henne!" Denna sinnesstämning kommer till mig mer på vintern än mitt i sommarn.
Apropå Amanda, hon är en av många bra kvinnor.

Igår när jag åkte bussen hem satt två kvinnor i fyrgruppen längst fram på blåbussarna. Dom satt så dom åkte baklänges. Dom höll armkrok. Sen började ena pilla i den andres hår, stryka baksidan av handflatan på den andres kind, de log hela tiden och de viskade till varann. De började pussas och fortsätta hålla armkrok. Den ena verkade först obekväm med det hela, för hon sneglade på dom mittemot och på alla runtomkring. Men när jag tittade tillbaka tio min senare så verkade hon ha slutat bry sig. Jag tittade på dom, mycket, men diskret. Jag blev tårögd. Dom såg så hemskt kära ut. Och de såg starka ut. Jag kunde inte undgå att tänka att dom är modiga som vågar visa det så öppet. Det är verkligen inte självklart att man vågar det som homosexuell. Jag blev så överväldigad också av att den ena först tvekat men sen verkat strunta i det. Där satt jag på bussen med tårar i ögonen och Anna Ternheim i öronen.

Jag var på väg hem från kräftskivan när den stunden ägde rum. Det var en BRA kräftskiva. Med bra vänner. Där fanns det vänner, tjejer, som jag bara ville gråta för när jag såg dom och kramade dom hejdå.

Tidigare imorse var vi ute och sprang. Det bästa jag gjort denna vecka, tror jag. Nu känner jag mig stark, bra och det känns att man har muskler när muskler ömmar. Vi köpte nybakat bröd och åt en stadig frukost. Jag är ensam hemma och väljer därför att lyssna på s.k starka kvinnor på högre volym.
Nu blir det Regina Spektors  Laughing With

ny vecka

Dagens höjdpunkt: När jag kom cyklandes från Götgatan/Södermalmstorg började det blåsa rätt rejält och då förde vinden med sig massa havslukt från Mälaren. SÅ mysigt.

Dagens "lågpunkt": Att jag inte hade råd eller tid att köpa mig en biljett till Depeche Mode i Globen i januari. Nog för att jag har rätt bra erfarenheter från Blocket men det finns ingen garanti att få se dom och detta gnager lite.


Nu ska jag plugga, snart- hoppas jag- kommer mamma för att se lägenheten och sen ska jag ev dansa lindy hopp ikväll.... we'll see!

dot dot dot

Efter en vecka på komvux kan jag nu säga att det går som en dans... eller inte... eller jo...
Det går nämligen väldigt upp och ner från dag till dag. Matten igår kändes helt åt helvete medan kemin kändes jättekul i torsdags.
Nog för att det är tungt, men det känns inte förjävligt någonstans. Allt kommer lösa sig!! Framförallt känns livet så, så,SÅ mkt lättare när man lever ett vanligt 8-5sysselsättningsliv med 2 av 7 dagars ledighet. Utan tidiga kvällar för man ska jobba natt och utan att va ledig 7 dagar i veckan o känna sig rastlös. Utan att ebhöva tänka om jag ska köra bil så jag kan få ta en liten sipp öl till chokladprovningen t.ex.
Trots att det är stört mkt plugg så är det som oroar mig mest det att jag inte kan röra på mig lika mkt. Man bara sitter ju i tre timmar på en lektion!?

Smakprov från kemin. Det bästa är att jag förstår allt.

Jajja, igår var jag och såg Public Enemies. Otippat med dokumentärliknande handkamera och fina närbilder. Åh den var riktigt cool. Johny Depp var inte för mkt och inte för lite.
Idag har vi burit lådor, lagat indiskt och sett Scrubs. (och of course, pluggat. Något att numera alltid ta för givet.) Nu sitter jag med ena handen i godispåsen och andra håller i en öl. Snart iallafall. Jag vet precis vad mitt mål med kvällen är.

För övrigt var jag på Way Out West.
Det jag minns mest är Olle Ljungström, Fever Ray och Robyns sjukt fula klädval!!!
Jag var på Parkteatern och såg Emil Jensen.

Jag ser fram emot kräftskiva hos Jossan i veckan som kommer.

Jag ser fram emot lön och klipptid hos Anton. Jag ser fram emot Depeche mode på globen i januari. och Bob Hund i oktober. 2009 är nog det tätaste konsertåret för mig någonsin. Jag har varit på MÅNGA konserter o ändå inte sett allt jag vill se.

Jag är på väg att bli stor, grön och muskulös.

Jag är en oroare. Det är ett faktum numera.

Just nu kan jag omöjligt lösa ett problem och jag vet inte vad jag ska ta mig till!

Så här är det:
Jag vill köpa SLs studentkort. Jag ska ju plugga på Komvux i ett år from måndag.
För att få köpa SLs studentkort måste man visa upp ett CSNkort, Mecenatkort eller ett temporärt studentbevis från Studentkåren (iochmed att man inte får CSNkortet förrän typ i september, de flesta börjar plugga i augusti o behöer därför ett kort osm gälle från augusti.)
Problem nr 1- jag har inte en studentkår IOCHMED att jag ska gå på Komvux. och kan inte köpa ett slkort idag redan. (jag börjar på måndag som sagt! panik!)

Ok tänkte jag igår morse, då får jag be om något slags annat bevis eller fråga hur skola brukar behandla sånt här.... Nehepp, ingen på hela skolan svarar. Jag ringer SL o frågar vad man gör om man inte har en studentkår. Då svarade dom att man kan skaffa ett studiebevis från komvuxet, komma med det beviset till SLs huvudkontor, typ, någonstans i förorten och då få det där temporära beviset man egentligen får av studentkåren. DET beviset i sig ska jag ta med mig när jag köper studentkortet på Pressbyrån eller SL center.

Mmm... Ok. Jag försöker få tag på skolan under flera timmar men fortfarandei nget svar- inget alls! Och plötsligen går en telefonsvarare igång:
Välkommen till Åsö Vuxengymnasium. Våra telefontider är mån-tor 8 till 12.
KLOCKAN HAR VARIT 8, HALV 9, KVART I 9, KVART ÖVER 9, 10, HALV 11.... FAN!!!!

Senare läser jag på- man kan få rabatt på studentkortet på den summa som månadskort kostar om man köper ett månadskort först och sen utökar till studentkort. så jag köper månadskort. Och i den kassan säger hon att man endast tar emot csnkort, mecenatort eller studentkårsbevis. !               !                                 !!!
INGET annat är godkänt.
Ok, så då måste jag vänta till september-då jag lär ha fått mitt CSNkort- för att köpa SLsstudentkort. Vilket innebär att jag då inte längre får avdrag på studentkortet för månadskortet jag sekunden innan betalat för. för till september kommer det inte längre vara giltigt.

Jag kom på idén att ringa Mecenat och be att få CSNkortet skickat till mig tidigare.
Detta gjorde jag nyss (efter at ha försökt ringa min skola än en gång men som verkar övergiven!)

DÅ. DÅ... DÅ säger hon att jag inte har rätt till CSNkort för man måste ha fått beviljat studiestöd i minst 13 veckor. OBS. Ja, jag pluggar ju minst 13 veckor, jag pluggar ju i två terminer framöver.
DÄREMOT så får man för det FÖRSTA bara söka till en termin i taget. Så teoretiskt sett finns en risk att jag inte kommer in termin två på mitt naturbasår. "Men det brukar gå bra för vi från första terminen har förtur."
FÖR DET ANDRA när man väl får intagningsbeskedet så gäller beskedet endast de första 8 veckorna på terminen- therefore- har jag bara sökt studiemedel de första 8 veckorna och tänkt söka för den andra halvan av första terminen lite senare.
ERGO: jag får inget csnkort, för jag kommer alltid behöva söka 8 veckor i taget. Jag kommer inte få köpa SL studentkort.
Och även om jag nu hade haft en kår och de hade kunnat skriva ut ett studiebevis trots att jag aldrig kommer få ett csnkort så hade studiekårsbeviset bara vara giltigt i 60 dagar så det hade inte hjälpt.


Försök häng med på det, ni. Fy fan va jag kokar nu.

Anna

I en stund där man bläddrar igenom bilder inför framkallning hittar man en och annan goding.
T.ex. denna.



Anna. Torstensson. 
Hon och jag träffades i Bournemouth på en tre veckor lång språkresa. Jag själv upplevde det som att vi hittade varann väldigt fort. Det var 2006 och i höst flyttar hon från Lund till Sthlm med pojkvännen. Ett ord: Awesome!!

Bilden tagen på Midsommarafton 2008. en så himla fin kväll. 

10 timmar i göteborg. 14 timmar i buss.



Äntligen. Faktiskt. Äntligen. Gott.
En vecka kvar som bilburen anställd. Det står jag ut med men... Efter fredag ska jag försöka köra så lite bil som möjligt och jag ska njuta av att jobba järnet i fem dagar och vara ledig 2 dagar och 2 nätter.
Vi åt lunch med Per och han tog oss därefter till Pub Paddington.


På väg till Ullevi. Jeez.

Vis entrén slog hjärtat lite hårdare, lite snabbare. Moment of truth.
OH YES! SWEET! Andreas, han jag köpte biljetten av på Blocket, var ärlig och biljetten funkade.

Umm..... Jo det där är minsann 59 000.

Förband var Paul Oakenfauld.
mannen på bilden är inte Paul. Men han var en jävel på att peppa och få igång på publiken. Så bra. Som misstänkt var han en av dansarna.
För övrigt bra drag att ha en DJ som förband på en sån här typ av konsert.


Vi stod riktigt bra.


HÄEJ rumpa. Häej muskler! Född 1958, sa du?



Get into the groove. Det hoppades hopprep.


Ye. När hon kom nära sträckte vi alla händerna i luften och trycket blev större. Ibland stod hon bara 150 cm ifrån. Fast, fram emot slutet var min hand max 20 cm ifrån hennes arm. JA, det stämmer, jag är nöjd och du kommer få höra om det igen.

Jag saknade låtar från förra plattan. Men, det var GRYMT med remixes och uppdaterade versioner av gamla låtar.
Hon avslutade med Give it to me. DÅ kokade jag och folk runtomkring- tror jag iaf. det kändes så. Dock är den låten inte lika tung på cd som den var live.
Vi med alla andra myllrade ut och vi gick till vår buss som gick direkt tillbaka till sthlm.
Så värt.

Han har gjort det igen....

Mika är tillbaka med ny låt och den är lika medryckande som hans tidigare låtar.
När den spelas på radion höjer jag volymen och sitter den i huvudet och är där för att stanna.
Gillar hans röst, hans typ av musik och hans utstrålning.

We are not what you think we are, we are GOLDEN we are GOLDEN
!

Om han spelar i Sthlm kommer jag nog fråga Jossan igen om vi ska se honom en andra gång. Det var ju bra sist. På Berns. Berns är ju grymmaste konsertlokalen i mitt tycke.


Dagens "fan då!"

...Är att smöriga Hollywoodfilmer lyckas på nåt jävla sätt att leka med tårkanalen! Varje gång! WHY?
Iaf gjorde The Proposal det.
Jag är i en Sandra Bullockvecka- vilket innebär att man sett två filmer där hon medverkar inom loppet av tre dagar. And I kinda like it. Hon är bra. Cool. Snygg.
The Proposal är heeeelt ok. Se den o bli varm o hjärtat.

Dagens...

...Aha-upplevelse:
Handlar just om  A-ha. Gruppen från Norge som sjöng hiten Take On Me. En låt som det sedan gjordes en cover av under 1990-... kanske början av 2000talet? När jag sedan hörde originalet strax efter lät den bara jättedum. Men så är det i den åldern jag antagligen var i då- man tycker att allt som inte låter nu låter så jävla dassigt. Ett par år senare började originalet låta bättre i mina öron, fast nu dom senaste åren har jag varit så less på denna låt! Så sjukt uttjatad. (nej tacka vet jag POP goes my heart.)
TILLS häromdagen.
Nu kommer vi till dagens "herregud!". På radion imorse spelade dom låten och jag höjde snabbt volymen. För första gången hörde jag hur fantastisk hans stämma ljuder JUST när han sjunger orden "take on...". Det kändes plötsligen så självklart att denna låt slog igenom. På den tiden.
Jag smälte lite grann faktiskt, och kommer nog tänka på just detta nästa gång jag hör låten.



För övrigt så är P3 Morgonpasset Sommar min räddare på mornarna på jobbet. (jag delar ut tidningar för er som inte hänger med i svängarna) Morgonpasset är så långt ifrån skräniga Mix Megapol-, Voice- och NRJ-morgonprogram man kan  komma. Typ alltid bra musik- de kan spela Beatles (from the 60s!) och de kan spela Beyonce. And we like it. Vi gillar även Claudia och Simon OCH jag har kommit fram till att jag älskar Soz's röst och sätt att prata. Söta skåningen som påminner om Lovisa från Lund. Båda låter så intresserade, fascinerade och glada av ingenting.

Tydligen kan inte p3 falla alla i smaken. Men gud vad det smakar gott i munnen på mig!

RSS 2.0