Jag tanker pa dig, farmor

Jag vill saga grattis till min farmor.
Hon skulle ha fyllt 98 idag.


Tank om hon hade fatt aka med den har baten, med alla rika, tjocka ta-plats-manniskor....
Hon som var sa skor, sa liten, sa blygsam, sa generos och godhjartad. Hon hade suttit och imiterat dom, lett lite at dom och njutit helt av sitt egna och familjens sallskap. Tror jag. Jag saknar henne.


Jag har nyss suttit i Our Room With a View och druckit te och atit scones samt lite bakelser. I min ensamhet och last min bok och ibland tjuvlyssnat pa paren runtomkring. Vet inte hur manga ggr jag hort frasen Would you care to join us?
Och alla vill joina varann.

Jag var inne i standen La Coruna (?) och vandrade. Mys! En stad dar personalen pa turistcentret inte ens kan engelska. BRA DAR!

Det gungar på havet

Hej hej
Jag och min familj åker med båten Seabourn Pride.
Idag har båten anlänt till La Coruna, Spanien. Från att ha legat i Porto (?) i Portugal igår.

Jag sitter i min hytt, o den ser ut så här:


Jag har haft en usel början. Varit så enormt sjösjuk. Så jag har bara ätit två frukostar, en lunch so far. Men jag har behövt klä upp mig så där jättefancy en gång. Igår kväll. Då fick jag skaka tass med kaptenen bl.a.

Det regnar här, så får se hur mkt äventyr det blir.
Jag vill att det ska bli lördag- så jag kan få min hot stone-therapy- massage-thingy. Dessutom är vi i Bordeaux då! Wiho!
 O på söndag kommer mitt tidsfördriv- bror!


Ikväll är det Sky Grill, tydligen superhärligt. Bara det spricker upp så får man sitta på däck och få nygrillad mat.
Innan dess ska jag få fotmassage och så ska jag ta mig en åksjuketablett.

Ha det gott,
detta blev världens sämsta blogginlägg.

Från 22a våningen- Sheraton Hotel- Lissabon.

Åh herregud! Jag skulle bara testa. Men tydligen funkar mitt mobila Telenorbredband här i Lissabon. Den hittade substitutet Vodafone.

Här är en webcambild från en del av det coola rummet som vi, tyvärr, bara ska bo på ett dygn. Iof skulle jag inte stå ut längre än så tillsammans med mamma o pappa. Vi delar rum.



Jag sover vid fönstret i en extrasäng.


Dagen har varit lång. Arlanda var stressigt. Planet trångt. Flyget var bumpigt. Men detta var ju allt negativt. Planet var också djävulskt fräscht och nytt. Och Josef Fares gav sin plats till pappa. Aw.


Godnatt från 22a våningen på Sheraton Hotel. Lissabon.

Till Lissabon



Det blev inte alls som jag hade trott. Jag trodde att premiärdatum var 2 maj (vilket inte är så konstigt eftersom det stod det på affisherna)  Men det visade sig att den kom till biograferna i fredags.
Så den var jag och såg. FUCKING FAB.
Dock så kom vi ihåg att man ska fan inte gå på bio en fredagkväll. Då det är fullsmockat och oddsen av att hamna i en salong med störande puckon är mkt större. HUR moget är det att sitta o fnissa och kommentera varenda nakenscen?

Åh Kate Winslet är en sådan förebild på något vis. Inte för att jag drömmer om skådespeleri, men hon är genuin, stabil, jordnära, vacker med perfekt kropp och verkar se skådespeleriet som inget annat än ett jobb.


Se den. Vacker musik, härlig stämning i filmen, bra scener, bra skådespelare.
LÖV it.


Idag ska jag flyga till Lissabon. Jag, mamma o pappa ska bo på hotell till imorn. Då kliver vi på Seabourne Pride (gaygaygay). En kryssare som åker till Dover, London. På söndag kliver bror på och på tisdagen (om 8 dagar)
går jag av i La Rochelle, i France, därifrån ska jag ta tåg upp till Sthlm. Hela vägen.Spännanade spännande.


I will miss u.

Robyn och jag på Sthlms gator

YES. Jag har just varit ute och kört en vända med bilen. Postade brev åt mamma. På väg till brevlådan vid Cityterminalen lyssnade jag på Robyn - Konichiwa Bitches. (My god, you gotta hear that song!) Det var härligt. Det ÄR härligt att köra i stan på kvällstid- lagom mkt bilar. Bra övning tror jag. SCREW miljövänlighet! Jag vill ut o köra igen! För körandets skull.

Och iikväll körde jag med självförtroende. Jag körde bra, och precis körning. Det är skönt när man känner sig så bra när man kör. Det är inte givet att bara för man fått körkort att man då alltid är bra. Och det är inte givet att man är osäker jämt bara för man tagit körkort nyligen. Nej jag käde mig grym. Och ännu grymmare med Robyns platta i spelaren. Satt där och mimade-sjöng- gjorde ögonbrynen, attityden och fingetrummandet på ratten. Oh YESSS. 





För övrigt vill jag läsa Gustav Fridolins nysläppta bok- om 80talisterna. "Blåsta" tror jag den hette.
Om jag inte skaffar den innan kryssningen så ska jag baskemej (Tack Therese för att du infört det ordet i mitt ordförråd. I like it!) se till att läsa ut Män som hatar Kvinnor och helst hinna börja läsa Sex &  City-boken under kryssningens gång. mer om den senare.

The Reader




Can't wait! Can't wait! Can't wait!

But I must.

Idag var jag hos veterinären

Jag har just kommit hem från lunch på stan.
Dessförinnan var jag på InLife. Mina hörlurar har brusat sedanlänge- sedan cirkus tre månader (inköpta i nov). Alltså- efter väldigt kort tid brast dom. Jag lyssnar inte på högsta volym varje dag direkt- det borde väl vara okej att braka på så där ibland? Det borde dom tåla i mer än några månader. Och för övrigt var detta ett par hörlurar jag fick som ersättning när det första paret hörlurar la av efter en månad.
Så ska det inte vara. Apples lurar suger, suger, suger.
Nu på vägen till London så föll ena luren isär... typ. Idag visade det sig hur som haver att denna skada inte täcks av/för/på (?) garantin. Madder facker! J
ag har inte lust att betala 250 spänn för ett par nya sådana lurar- som inte kommer hålla ändå. NEJ svara mig inte att jag ska sänka volymen- jag har inte högre än andra. Dom ska fanimej hålla för mig och mitt behov av högt ljud.
BAD SOUND KILLS GOOD MUSIC.

Det finns ju såna där lurar som alla har- som går över huvudet. Vad dom nu heter. De som läcker så förbannat. Såna skulle jga kunna tänka mig. Om jag nu inte var sån hårfjolla. Det skulle bara inte funka med min frisyr. Dessutom vill jag kunna lyssna på Ohlsen Brothers på tunnelbanan i smyg- utan att någon hör och höjer ena ögonbrynet.

Jajja, vi får se hur det går med hörlurarna. Jag kan ju köpa plug-in-lurar av annat märke- men då ser man allmänt 90tal ut- då kommer alla tro att jag går runt med Walkman typ. Ingen som har en iPod har icke-vita lurar.
Fniss.

Imorse var jag hos Veterinären. Det blev mer psykiskt påfrestande än jag hade trott. Ni vet i Sex and the City och Big säger att han ska operera hjärtat. Hans ingrepp är helt ofarligt och det är typ i förebyggande syfte. Men Carrie brister i gråt varje gång hon tänker på det.
 När de idag sa att Cosettes hjärta ger sig ifrån blåsljud höjdes min puls direkt. Veterinären sa att det är väldigt vanligt och det blir så när djuret blir äldre och hjärtat växer och klaffarna inte hinner med. Så det är inget allvarligt. Men iaf kände jag mig som Carrie- oron dök upp bara man nämnde hjärtat och det faktum att hon är 12 år. Fnuttan.
De gjorde tester- hon har inte diabetes. Men hon bör gå ner i vikt. No shit?
Cosette var väldigt mänsklig under hela veterinärvistelsen- ironiskt nog. Jag har aldrig varit hos veterinären själv med henne. Jag gör det gärna igen- kändes bra att få rå om sitt husdjur. Dock var det så hjärtskärande att se "puppy eyes" IRL. Hon var rädd, kröp in i buren och såg ut att vara hemskt besviken på mig. AJ!

Jag har fortsatt Mission utplåna dammråttorna hemma. Det är inte så farligt tråkigt. Däremot vill jag göra mer än dammsuga, våttorka golv och saker. JAg vill rensa ut lägenheten på saaaaaker! Som sagt- var det 37 stolar jag hade räknat det till där hemma?

Nästa Pol Potts

Eller hru fan han stavas

Av ngn anledning kunde jag inte lägga in själva videoklippet här, men kolla länken:
http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY
för övrigt är låten hon sjunger från Les Miserables. En musikal jag tycker mkt om och såg för femte gången nu i London.

------

Läste på DN. Moneybrother är inte en av mina favoriter, men you gotta love this:

"Anders Wendin, mest känd under sitt artistnamn Moneybrother, är förvånad över domen.

- Jag vet inte vad jag ska säga, jag trodde fan aldrig det här. De fick fängelse! Jag var osäker på om det var ett brott som hade begåtts överhuvudtaget. Jag tycker det låter som otroligt mycket pengar i skadestånd, men jag vill vara på artisternas sida. Nedladdning är något man gör på någon annans bevåg, säger han till DN.se.

Så du är förvånad, men ändå nöjd?

- Jag tycker att amfetamin har hjälpt mig väldigt mycket och jag vill gärna att man ska dela ut det till skolbarn. Skriv hellre det än att jag är nöjd med domen."


Dylan

Idag är en sån där dag då Bob Dylan plötsligen känns väldigt tilltalande.
Jag skulle kunna sitta halva dagen och spisa hans plattor.... Eller lära mig spela munspel, eller skaffa krulligt hår och klippa snygg frisyr (som jag inte är medveten om är så jäVLa snygg.)

Men det går ju inte.
Så nu jag nöjer mig med några låtar. Just nu känner jag lyckorus till Like a Rolling Stone.

Såklart vill jag springa och hyra I'm Not There. Jag ska se den snart iaf, jag har lust att sitta och dregla över sexigaste Cate Blanchett.





Vad jag ska göra däremot är att sätta på mig mina Ray-Ban och låtsas, låtsas vara så där 60talscool som ingen människa kan vara idag.

Tangoröd ros

Åh, jag hatar Skateboards. Man går på stan och hör hur dom kommer klapprande bakom!
Det känns som dom ska rulla rak in i smalbenet på mig. Och det gjorde en lillkille häromveckan. ÅH jag blev så arg. Men såklart att jag inte sa det högt!
Det man kan göra är ju att vända sig om och se efter men, det.... det gör jag inte av någon anledning. Jag tycker det är skateboardkillarna det är fel på, inte mig.




Igår gjorde jag en kvinna på NK glad, jag sa att hon var fin i håret. Egentligen var hon inte fin- hon var helgrym i håret. hon var nog 50 +, gråhårig men hade kortklippt spejsat hår.
Hon hade svarta kläder med sidendetaljer och en tangoröd ros på kavajen. COOL.
Hennes ansikte var rent, vackert och osminkat med undantag för ögonen.
Hon blev glad över min komplimang. Det känns bra att ge komplimanger.

London bildligt talat


Bodde på Royal Lancaster Hotel. Vid Hyde park. Detta var utsikten från 17e våningen. Vi fick fel på rummet så efter en natt fick vi, som ursäkt, en uppgradering till ett finare rum. Lite finare, lite bättre.


Magnolia.
Promenad i Hyde Park.
Det blommade överallt. Mötte en joggande tje som var så lik Jodie Foster.


"Stupid GAP on every corner" // Joey Tribbiani
Det var det enda vi tänkte på varje gång vi såg loggan överallt.



ÅH så jävla bra! Besök till Apple Store.


En dag då jag kände mig redo för London. Ni får säga vad ni vill men jag är så kär i min tröja, mina shorts och leggings!


Vi letade oss till South Molton Street.
DIT ska man gå om man gillar mode. Om man gillar svensk-liknande mode, inte italien/frankrike/USAmode. Utan Acne, Alexander Wang etc...


Framförallt var Bowns Focus väldigt rekommenderad i förra numret av ELLE. Dit gick jag. Jag blev kär.


Hittade Disneystore och letade fram det vi kom dit för- WallE-hyllan. Vi köpte en mjuk mini-WallE!!!



LOL. Denna laddar jag upp till Malin O ;)


Jo vi var där... Vet ni var?


Just precis. Där var vi.


Ett av mina köp. Waterstones är en trevlig bokaffär på femvåningar som inrett med soffor och fåtöljer. Där får man sätta sig med en bok, fast man inte köpt den, o läsa hur kort eller lång stund man vill. En sån stund fick mig att bestämma mig för att inte köpa en bok


Woho. köpte cool t-shirt.



På väg till Camden gick vi via Regents Park. I Regents Park ligger London Zoo. Vi gick på utsidan. Jag fick se KAMELER, Emuer SAMT SURRIKATER. Min lycka var gjord.


Onsdag kväll. Sista kvällen.

Under vistelsen glömde jag totalt bort allt bortom den gata, den park, den tunnelbana jag befann mig på. Sverige och arbetssökande fanns inte, fram till tisdag kväll. Det var fantastiskt skönt. Jag behövde denna resa och den blev, av många anledningar, en av de bästa någonsin.




Hemma från London

Har just kommit hem från att ha tagit buss 1 från Cityterminalen, dit jag kom med Flygbussen som kört oss från Skavsta.
Jag har varit i London sedan i lördags.
Ni ska få höra. citat, tankar och upplevelser. Bilder.

Men ja, det änns fantastiskt kul när man öppnar inkorgen och ser 25 olästa mail. Varav 24 är reklam, nyhetsbrev och prenumerationer....

Just nu laddar jag in Yeah,yeah, yeah's senaste platta i iTunes. och i högen bredvid väntar Daft Punk, Madonna The confessions Tour, MGMT, Peter bjorn and john, robyn (internationell version) och M.I.A. Dessa köpte jag på HMV i London.
FAB!

Imorn ska jag til llandet. förvånande nog är bror i stan. Både han och storastorasyster är p ålandet med päronen.
Glad Påsk.

Proppfull av tjaffs

ÅH!
VARFÖR stör det mig så mycket? Varför blir jag så arg och stressad av allt som inhandlas i onödan? Mamma VET att jag läser Män som hatar kvinnor. Jag har den boken. Ändå så kommer hon hem och har köpt boken, fast inbunden, HELT onödigt... Ingen kommer läsa den i familjen, förutom jag- och jag har den- I BILLIG, SMIDIG SLITOCHSLÄNG-POCKET! (vad värre är att den inte går att byta föfr den är inhandlad i Arvika. Och dessutom så avr den säkert dyrare där än vad den går att hitta här. En sak till- det är en sån utgåva med filmfoton som framsida.suck!)
Det känns olustigt och jag blir helt rastlös i hela kroppen. Det är precis som när t.ex bror får en DVDbox och jag säger "Den har vi ju" och dom rycker på axlarna och säger Ja då kan en vara i Arvika och en här. Alternativt "vi kan ha en i stan och en på landet" Dessa saker, saker, saker. Nog för att jag vill ha grejjer och framförallt KLÄDER. Fast ja ganvänder dom och rä oga med att rensa ut det jag inte använder.
Men min mamma och pappa är experter på att införskaffa saker som inte kommer bli använda mycket nog för att betala det priset, och som inte får plats nog för att betala det priset. Vi har FULLSMOCKAT med saker i vår lägenhet. SOM BARA LIGGER!

grrrrrrr. Jag är arg. Eller snarare- jag förstår mig inte på dom. Jag blir verkligen stressad av alla grejjor som bara ligger- och som bara blir fler.


Dagens grattis: Till Amanda och Emil som fick sin lägenhet.
YEY!!


Ikväll har jag Skype'at. Inte så illa trots allt.Nu kan jag ju adda Manny. Och Virginie. Och Anna.

Cykeltur innan frukost

Åh imorse åkte jag till Slussen och cyklade tillbaka hem på en Alvedoncykel. Första turen för i år.
Jag cyklade via Skeppsholmen och Strandvägen.
När jag cyklade fick jag för mig att ag kände sommarlukter, sommarkänslor och sommarvindar. Vattnet såg ut som gelatin- så där lugnt men ändå i rörelse. Såsom det ser ut på sommarkvällar. Mysigt.
På Strandvägen luktade det båt/tjära/bilbensin....

Jag blev mör i benen.


Igår hörde jag koltrasten för andra gången i år. Det är rörande fint. Det är också rörande vad mkt minnen från barndom, tonår och andra upplevelser kommer tillbaka till en när man hör den sången.

igår var vi i Skarpnäck. It was so nice. Jag låg på en spikmatta. Coolt va?

Snart ska jag ut igen.

RSS 2.0