Ständigt missnöjd!?

Varför är jag så rädd för att bli uttråkad? Vare sig det gäller ett biobesök, en föreställning eller en lång dag på jobbet tar jag verkligen ut oron i förtid.
För första gången ska jag jobba mer än 5,5 timmar i streck. NIO timmar. På måndag. med start klockan 7 på morgonen. Jag tror jag jobbade mer än 9 timmar i streck när jag jobbade på skivbutiken på NK. Jag minns bara viss oro de första dagarna, och då var det inte för det var ånga dagar som väntade. Jag brydde mig inte hur många timmar det var.
Berodde detta på att det hade med musik att göra? Trevliga okaler? Att jag jobbade med trevligt folk? Jag jobbade inte bara med trevligt folk, jag jobbade ibland med en jag känner sedan lång tid tidigare- av en slump. Längtade jag inte hem lika mkt som jag gör numera? Senaste är nog min bästa teori.

Nio timmar är inte ens lång tid egentligen. Men jag är så orolig inför detta att jag vill ringa och sjukanmäla mig. Men jag bara måste. Bra träning inför att jobba 12 timmar i streck, 2 dagar irad.

Och som sagt, det kan handla om ett teaterbesök och jag oroar mig för att min rastlöshet ska infinna sig. Idag satt jag och var superstressad mitt i en föreställning. Akustiken var hemsk och utrymmet för varje åskådare var minsann bregränsat. Där och då kunde jag ha lutat mig mot bror och gråtit. Som ett barn när det kommer något läskigt på bioduken. VAD ÄR JAG FÖR EN TYP?

På äldreboendet har jag ändå sjukt trevlig arbetsmiljö och kollegorna är inte att klaga på, inte sysslorna heller egentligen. Men jag blir uttråkad ändå. Less. Less. Jag tittar på klockan varje halvtimme. Stupid me.

Inget får tiden att gå lika fort som den gör på gymnasiet, grundskolan. Så formulerar jag mig i denna stund.
Jag kan inte se något jobb som skulle hålla mig tillfreds, en hel dag. Varken butik, café, lagerarbetare, posten... Eller jo, fan va skönt om man fick va brevbärare! Åh!! FÖRUTOM tidiga mornar då då. Men att få röra sig, gå/cykla... det får tiden att gå.

Man satt ändå vid skolbänken minst 7 timmar per dag men det kändes ju inte som det. Mjo ok, många ggr kändes det oändligt, men man hade så lätt att döva smärtan med skratt och fniss med vänner. En stor del av nöjet jag hade att gå till gymnasiet i dessa tre år var ju pga goda vänner.
Jag kan känna att jag skiter i arbetslivserfarenheten!! Bara jag får gå tillbaka till skolan! Då kommer dagarna fortsätta gå som dom alltid gjort.
 Men så slår det mig att det kommer inte kännas bättre när jag väl är där heller, jag kommer bli så utmattad av all energi jag lägger på att lära känna nytt folk och få tider, scheman, upplägg,timmar, krav, press och stress. Så då väntar jag med plugg och fortsätter jobba, men jag ser mig inte vilja gå till jobbet på helger och kvällar...

Jag vill ut till landsbygden och få hjälpa ngn stackars bonde där. Få ta i, röra mig och flytta hö, städa... mocka kanske det heter... stall och fixa och dona....

Jag gör inte mkt på dagarna, uträttar ngt ärende varje dag, men istället för att se framemot eftermiddag/helg så oroar jag mig för det. För DÅ ska jag ut och bringa mit till stacken.

Har jag bara inbillat mig att jag är stark och självständig? Varför är jag så lättstött, rubbad och skör. Jag är ostark och jag har alldeles för höga krav på livet. Vad ska jag göra för att bli av med dessa krav? Jag måste bi av med dom, för annars kommerj ag aldrg finna ro och tillfredsställelse.

Blå buss fylld med ambitioner

Om jag har varit ute och farit eller sovit borta brukar jag numera ta mig hem igen rätt så tidigt.
Inte vänta tills kockan blir tio och sen ge mig ut, utan jag går upp när den andre går upp och så slänger jag på mig vad som helst, utan dusch, utan tvätt. Hem! (jag har ju inget jobb att gå till nu på dagtid så jag behöver inte gör mig fin för någon.)

Och då hamnar jag ju till slut på 3ans buss mot Karolinska Sjh. Mellan 7och 10 är det mer eller mindre mycket folk på den bussen, from St Eriksplan. Vid halv 9 är det fullsmockat.
 När jag satt där idag, då insåg jag att jag trivs så bra att sitta bland alla dessa ambitlösa människor. Medicinstuderande och eller arbetare inom vården. Det är en trevlig tur. Om jag inte har min ipod på så är det ingen pina, för de pratar om intressanta ämnen och hinner med små diskussioner t.o.m, som jag kan tjuvlyssna på.

Det syns på de flesta att de klassar på KI och KS.
Jag är glad att jag inte åker med massa fyllon, snickare och högljudda tonåringar så där på morgonkvisten. Nej det vill man inte. Vilken bussline skulle det kunna vara?

Bring The Action

Bring the action to this table baby, I’m rich and able baby
So come on and let me show you baby, just let me hold you baby

So, can’t you see, the story of you is the story of me, the story of me
Two unlucky souls doin’ what they do ‘cause they can’t stay hungry

I can’t let you go now, though I want to, though I need to
I can’t let you slow down, though you want to, though you need to

Bring the action to this table baby, I’m very able baby
Crrrrazy satisfaction baby, I’m sexy action baby


Ibland blir låtar rätt så mäktiga på nytt. Hört den minst 50 ggr
nu 51a gången började jag gilla den igen

http://www.youtube.com/watch?v=vzlG7A0wXlk

Ljusskadad

hej
Jag är arg och sur och så förbannat arg.... eller nej, jag är väl ledsen mest av allt.
man är väl ledsen när man sitter med tårar i ögonen?

filmen hade ine fastnat somden skulle i kameran så när filmen äntligen var slut o jag skulle ta hand om den var den inte i behållaren. allt är ljusskadat.
det skulle blivit apfina bilder på den!!!

usch jag vill inte gråta över en sån sak but I dooooo....


är det därför man fotar digitalt? jag ville så gärna slippa massvis med bilder i datorn.

sånt här leder bara till tankar som Ja nu har jag lärt mig det iaf....

men FUCKER jag minns inte allt jag tog bild på men jg vet att jag var sjukt nyfiken. jävla as

 jävlar

 jävlar

 jävlar

 jävlar

 jävlar

Rykande färsk från vägen

Jag kom just hem från att ha kört bil.
För andra gången efter att jag tog mitt körkort.
Förra gången satt mamma i bilen. Vilket inte var så utmanande.

Den här gången satt Jos i bilen. Jag körde henne hem, dvs satt jag ensam i bilen på vägen hem. Och det var inte alls läskigt!
Med Hives i högtalarna kändes det härligt.

Jag har ju fått självaste kortet nu också. Det rosa kortet. Jag ska hålla i det kortet i tio år. Om tio år är jag trettio. Min först tanke är ju att det är ofattbart! TRETTIO. Men sen slår det mig att tio år kommer nog inte gå blixtsnabbt, trots det alla säger.


Ställt kockan på 6.
Ska gå dubbelpass till 15.
Sen får jag sluta och träffa vem jag vill.
På kvällen är det Mosebacke! Birgit Bidder spelar. Söt tjej. Finns på myspace.

Vuxenpoäng på en onsdag

Om en halvtimme ska jag sätta mig i en bil, bakom ratten, och köra till mitt jobb. Jag är rätt så vuxen. Jag behöver inte köra, bussen går väldigt smidigt dit bort till Silverdal. Och det är bara halvvuxet, mamma sitter med i bilen och hon kör tillbaka bilen så tar jag åtminstone smidiga bussen hem.
Men med andra ord har jag jobb och körkort.

Jag har legat i min säng och stirrat upp i taket. Kan framstå som en favoritsysselsättning. Jag gör det ofta. Men ja, det är inte alltid så härligt. Jag vill ha sommar igen. Jag vill verkligen det. Känns motigt, första riktiga höstdepressionen är kommen. Det går ju över. Men jag är så trött på att frysa, inte se någon sol, inte vara sugen på att ge mig ut och att inte se björken som vackert ljusgrön med kritvit stam. Utan nu är bladen flerfärgade, och det är inte charmigt alls. Inte med en grå bakgrund. Himmeln.
Jag har lyssnat rakt igenom alla Ternheims plattor.  Nu kan jag ju varje ord i låtarna, alla förutom ett par.
Hon får mig till tårar. "what else is new?"
Hon ska ha spelning 8 dec. Jag ska sitta o vara beredd på Ticnet på fre och jävlar vad jag ska ha biljetter. Jag kanske anställer the master of biljettsläpp på ticnet: Malin.

Apropå ticnet ska jag idag hämta ut biljetter till Season Swell eller vad dom heter. Duon från Once. De spelar på Berns i november,. wooohh

Jag snor en lista av Becca.
SENASTE
1. Kompisen du träffade: Andrea o Jos?
2. Personen du pratade med: mamma
3. Du fick SMS av: en fd sommarflirt
4. Du kramade: då kramade jag hårt

IDAG
5. Kläder: en snodd polokofta, typ. och jeans
6. Bättre än igår: inget egentligen..... att jag får prova på jobbet kanske?

IMORGON
7. Är det: coldplay live
8. Planer: jobb på dagtid, till panduro på eftermiddag och coldplay på kvällstid
9. Något tråkigt som händer imorgon: kanske får torka upp avföring? ^^

FAVORIT
10. Nummer: 3
11. Färg: grön
12. Årstid: sommar
13. Saknar du någon?: ja
14. Humör för tillfället?: hängig och deppad

FRÅGOR OCH SVAR
15. Det första du gjorde I morse?: nös typ? eller minns jag fel?
16. Vad åt du sist?: kycklingspett med mozzarella
17. Vad irriterar du dig på?: trångsynthet, ignorans, egoism, girighet
18. Tror du på distansförållanden?: jadå!
19. Vem tänker du på just nu?: mig själv
20. Tror du att personen tänker på dig med?: jepp
21. Vart reste du sist?: way out west väl?
22. Vad gjorde du igår kväll?: såg WallE!!! <3<3<3
23. Liknar du din mamma eller pappa?: det enda jag vet är att jag har mammas näsa
24. Ler du ofta?: det tycker jag
25. Välj en, kärlek, skönhet, kreativitet?: svårt. men kärlek. det finns väl inget att bli kär i om jag varken får va kreativ eller vacker?
26. Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna?: alltid
27. I vems säng sov du i igår natt?: sov på en madrass, ingen säng
28. Vilken färg har din tröja?: mörkblå

SORG
29. Har du någonsin gråtit tills tårarna tagit slut?: ja
30. Har du någonsin gråtit dig till sömns?: definitivt
31. Gråter du när du skadar dig?: nej, jag har funderat  på det mkt. jag har inte gråtit av smärta på ett bra jävla tag

GLÄDJE
32. Är du en glad person?: mm, gnällig men glad
33. Vad gör dig glad?: dans till grymma beats, när man är ett gäng vänner o alla skrattar och fnittrar och jag gillar att kittla och bli kittlad ;)
34. Önskar du att du var lyckligare?: nej. Jag kan inte klaga på något i mitt liv just nu!
35. Är lycka överskattat?: NO
36. Kan musik göra dig glad?: Hell yeah

KÄRLEK
37. Har någon annan än din familj sagt "Jag älskar dig"?: Mm
38. Har du någonsin sagt "Jag älskar dig" och menat det?: Indeed
39. Har du en flick/pojkvän?: nej
40. Är du nöjd med det?: njae
41. Är du kär?: mm

HAT
42. Vem hatar du verkligen?:
43. Har du någonsin gjort en hat-lista?: jag är känd för mina listor, så antagligen
44. Är du en mobbare?: Noo
45. Har du varit så arg på någon så du börjat gråta?: ja
46. Har du blivit sviken någon gång?: antagligen

SKOLAN
47. Gillar du skolan?: JA alltför mkt
48. Favoritämne?: foto.
49. Värsta ämne?: bertland-ledda ämnen
50. Är skolmaten godare än på din tidigare skola?: jag går inte i ngn skola nu

-----

Ps. Jag har ju glömt att följa upp mitt tidigare blogginlägg angående facebook. Jag är nu reggad där. Känns ok. Faktiskt väldigt kul att se allas hundratals bilder.


----

Bild från Östersund, då jag gjorde modereportage. Den blev mer snygg än funktionell som i att visa upp plaggen.


Höjdpunkten var vildriset

"WHAT'S WITH THE RAIN GELLER?"
/Vänner

Det har regnat heeela dagen. Jag drog ut på en promenad. Jag blev blöt och ruggig. YES. Det var dte jag ville.
Jag handlade lax och örtsås. Jag lagade lunch. MUMS.



Jag har ätit goda havrekakor från Göteborgs och druckit mycket mjölk. Jag har kollat på Closer. En film jag velat se länge. Den var cool. Nathalie Portman är avundsvärt snygg.




Jag är sugen på festival eller utgång. De brukar innehålla samma saker typ. Framförallt dans, bra folk och musik med gott att dricka.
Apropå dans. Jag gick på min första Streetdancelektion i torsdags. Jag var opepp hela veckan innan. "ORKA gå ut så där dags och ta sig dit!Jag kommer inte finna ro på hela dagen för jag vet att jag ska ut. Tänk om det är skitläskigt och svårt. Idiotiska personer i gruppen?! Och då har vi betalat 2000 riksdaler för skiten!"
Men när klockan väl var halv 6 så for jag ut som en pil. Tog buss från dörr till dörr i princip. Jag var pepp och klockan var inte för mkt. Jag kände mig inte hotad och jag kände mig inte yngst, inte äldst och jag kände mig inte kass. Det var en grupp bestående av 13-16åringar, en 25-årig holländartjej som var supermysig och endast en kille. Iof var vi bara halvgrupp, vi får se hur det blir nästa vecka då alla andra förhoppningsvis är med.
Men ja, det var minsann trivsamt. Tiden gick fort! Och det är liksom inte för mkt eller för lite av något. Vi började med uppvärmning. Sedan "isolations" då vi ska få kontroll på vår kropp och små rörelser. Vi fick lära oss grundstegen inom streetdance, skön styrketräning och lite stretch. Detta tog 40 min, ytterligare 40 min återstod och dessa gick till dansen! Så kul. Kanske är det kul för att jag vill och faktiskt kan. Ännu bättre blev det när hon peppade oss och sa att vi såg snygga ut, då vågade vi.
Och jag kanske inbillar mig men jag kan redan känna mig hookad. Jag kan verkligen förstå mig på de som säger att de blir beroende av dansen. Att de fastnade för dansen efter kort tid och att de nu har den som meditation. Jag har känt alla dagar sen i torsdags att jag vill dansa varje dag, ha samma ektion, fortsätta på samma dans, ta en annan kurs en annan dag i veckan eller gå på dans/aerobicspass bara! Jag längtar till torsdag!! Det är väl bra?
Kanske inte är så svårt att bli bra på att dansa om det nu är så kul? :P



Lördagar har ju alltid varit trivsamma. Förutom de lördagar, plus söndagar, som var påfrestande då och då för man ville bara till skolan igen. (Så kändes det då och då under gymnasiet.)
Men nu är ju lördagar precis som vilken annan dag som helst. Jag vill bli utmattad fem dagar i veckan, jag vill träffa folk, lära mig saker, känna att jag rensar huvudet under dagarna.
Jag vill ha ett jobb. Jag känner en viss stress. Tänk om det är exakt samma sak i november!? Jag kände ikväll att jag verkligen skulle kunna gå till Friskis imorn bitti, köpa månadskort, stäla mig och träna och fortsätta med det i stort sett varje dag tills att jag får ett jobb. Träna, göra slut på kroppen, känna mig sysselsatt och känna mig igång.
Since... Jag inte studerar och inte jobbar så är jag ju arbetslös. Och när man är arbetslös får man känslan av att pengar, ekonomi och utgifter är djävulens påfund. Det blir påfrestande.


God natt

12 November

....Ja då smäller det. Då smäller det och då klappar hjärtat extra hårt.
Anna Ternheim släpper ett tredje album.





ej mina foton


Hon har tydligen flyttat till New York...

Hej där snyggaste videon på länge



Hej där snyggaste videon på länge.
Det är bl.a sådana mäktigheter som får en att börja gilla en låt!


-----
Ursäkta bristen på uppdateringar.
Jag lyssnar mkt på Kooks och på de två åtar jag äger av Modest Mouse. Jag siktar på att skaffa mig en bra platta m Sex Pistols o ngn av Madonnas senare plattor.
Jag ska se Coldplay på Globen med ett trevligt gäng också...

Jag har inte mkt pengar alls. Jag behöver ett jobb.

Idag ska jag ha  kärlek. Nej körlektion skulle jag ju skriva. Den 15e september är det dags att köra upp igen. Tänk om jag misslyckas. MEN TÄNK OM JAG LYCKAS.


Igår fick jag en soffa. En present i förskott. Den är så snygg! NU kan folk komma och se på film hos mig och då sitta på ett bättre ställe än på golvet. Nu kan äve folk sova över på en behaglig soffa.
Tekväll?

RSS 2.0