Stockholm Filmfestival


Jaj ag har fått sysselsättning i all arbetslöshet. Jag har volontärarbetat som fotograf för festivalens lilla nyhetsblad.
Här har ni smakprov från min insats.


Viktoria var ny biograf för i år



Nordic Light Hotel var den officiella festivalbaren.


Jag och Rebecka åkte och fick skaka hand med Soundtrack of Our Lives. Jag plåtade intervjun.


Första intervjun under tiden som fesivalen pågick var med Rian Johnson. Sympatisk amerikan som har gjort en dramakomedi med Adrien Brody bl.a.


En kväll skulle jag plåtat en intervju, men ett bombhot stod ivägen. Istället fotade jag när den Egyptiska ambassadören var och såg egyptisk film och egpyptisk magdans på biografen Saga.


Juraj är slovak. Han har gjort en film som är halvt fiktion och halvt dokumentär. Blind Loves heter filmen och den hoppas jag kommer till Sverige nästa år, för jag hann inte se den på festivalen.


Anna Novions film såg jag på en pressvisning i förväg. Franska skådespelare blandat med svenska skådespelare i Göteborgs skärdgård. (götet= Björn Gustavsson har en lien roll i den) Anna ser svensk och söt ut, detta för att hennes mamma är svensk. Hon förstår svenska men pratar rätt lite. Det var rätt unikt att se en sådan ngn med så nordiskt utseede prata modersmålet franska och röra sig så franskt.



Courntey Hunt var kvinnan som vann festivalens Bronshäst för Bästa Film. Frozen River. Den ska jag se ikväll.


Mitt sista gig för festivalen var mäktigt. (bilden är inte rolig, jag vill bara visa upp honom.)
Jag åkte hiss upp några våningar på Nordic Light Hotel. Jag gick efter en kille med pärm i armen och ett presspass runt halsen. Efter en lång korridor knackade killen på en dörr, jag klev in i ett stort rum. Där satt Chris Waitt och skribent Rebecka. Man blir helt tagen av denna man. Så otroligt cool, jordnära, charmig och märklig. Han har gjort en dokumentär som är både så rörande och så rolig. Jag har fått träffa denna man och fått småprata om förhållanden och om känslor.

Se hans film, A Complete History of My Sexual Failures. Trailer finns på YouTube. Den kommer upp på biograferna i februari.

Och inatt, har jag suttit från klockan 00.30 till 07.30 imorse... På redaktionen, hållt Johanna sällskap och vid liv :P Vi skrev ut 1200 blad och vi har vikt dom så de kan läsas och beundras på festivalens sista dag, Jag sov från 08.00 till typ 13.00, sen har jag segat och haft det mysigt.

Fan va det är gött att vara del av något.



Ps. Jag ska jobba på Posten från 8-20 dec. Yey! 08.00-14.00

Der Baader Meinhof Complex

Se den. Sjukt mäktiga* scener. Bra musik. Bra skådespelare och intressanta karaktärer. Vi sitter här och wikipedia-läser en massa om Andreas Baader och Ulrike Meinhof.
Filmen är iof 2,29 men jag var varken stressad eller uttråkad... Bara fascinerad och uppslukad.

Om inte annat så glo på de vackra tyskorna med höga kindben.

Alltså.. undrar om alla språk har sin charm. Det kanske bara handlar om att vänja sig vid det- att lyssna till det i minst en timme..
Tyskan är nu i mina öron inte alls lika ful. Precis som spanskan inte längre är sådär obehaglig, utan rätt het (såvida en tjej pratar)


Kom ut från biografen. "Mm, blött på marken. Ja ok, det droppar väl lite regnrester från taket. Det är förklarligt. Jag fick i pannan. Torka bort. Okej, det är bubblor i den vattendroppe som ligger i handflatan? Och det luktar skitskumt. Okeeej.... Det är saliv."
 Ja, kan jag få knäa (för jag antar att det är en kille) han som gjorde't? Kände mig förnedrad. Förvånande nog. Av något så litet.

Idag har jag träffat och plåtat en kille vid namn Rian Johnsson. Regissör till en film som heter Brothers Bloom, med Adrien Brody och Rachel Weisz bl.a. Filmfestivalen är igång.
En bild från mötet kanske kommer senare.

snipp snapp snoken, nu stänger jag (mac) boken

:O.... Thief!?

*citerar Rachel Greene i Vänner*

Anyway.... Kolla, någon, säkert flera, har redan tänkt den idé jag hade kring tattuering...! My Gosh!

Fan att jag inte är övertygad. Det är sån cooooool idé, men är det verkligen snyggt? Njäe... Jag har ju inte ens lika snygg rygg som hon på bilden.


I helgen har jag sett två filmer som varit rekommenderade sen länge.
En av dom var Marie Antoinette.

(Så jävla het scen by the way.)
PLUS
Sex and The City.
Och jag är så förbannat förvånad. Jag tyckte den var bra?! Jag ville se om den direkt.
Jag gillar deras vänskap och deras stöttande. JAg gillar kläderna och jag älskar Samantha!
"I got wasabi where one should never get wasabi"


Idag har jag varit på två pressvisningar inför Sthlms Filmfestival (mm, smygskryt). Jag ska gå på många fler två veckor framöver. Jag ska ju nämligen plåta under festivalen!
Bl.a. ska jag som det ser ut nu, fota under intervjun med regissörn till Brothers Bloom. En film med Adrien Brody! visst heter han så? iaf, Brody kommer inte till festivalen. men jag ska se filmen for free nästa vecka. WEY

OCH idag skickade jag in ett CV så där halvmotiverat till en sushiservering i Birger Jarlspassagen. OCH jag ska på intervju på onsdag. HURRAY FOR ME. Men jag vill ju allra heslt jobba på Karin På Ön. På stora essingen.



Jag har hittat en cykel jag ska ha! Jag ska spara och ha mig! But FIRST... I need a job.

Twisted memories... Twister memories













Dom fotona är för härliga för att hålla för sig själv. Iof väcker det annat än glädje i mig.
Januari 2006.
Twister var sådan efterlängtad present!
 Jag fick det i julklapp. Nu var det dags för oss att äntligen köra och leka.
 Iaf, det var kul. Tror jag.
Jag ska va ärlig o säga att jag inte har så mkt egna minnesbilder härifrån. Jag minns att jag höll i kameran. Kanske för jag vet att jag höll i kameran? Jag minns att jag tyckte om att stå i dessa skumma positioner. Även detta för att jag vet att jag ville ha spelet för att få flåsa lite i skumma, nästan yogaliknande ställningar.
Sen gick vi ut och åt lunch. På Sandy's. Det minns jag däremot klart och tydligt. Drottninggatan. Jag åt en submarine med rensteksröra och jag minns att jag krånglade i kassan och hade många frågor. Det var läskigt att äta den. Vi provade en ny slags Gott & Blandat. Dagen var laddad men härlig.
Det var dagar som den som förde mig tillbaka till er.
Vi tre har känt varann i tio år nu.

RSS 2.0