T-I-D-S-F-Ö-R-D-R-I-V

VAD HETER DU?
Jenny
VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
blå. jeans
VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
på karlar som pysslar o klickar på macdatorer och en sjungande kvinna i köket
VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
var på möte inför filmfestivalen.
HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
grått
DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
en tjej på DN Prenumeration
DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Mun/läppar. Sen underarmar, hy och kläder
HUR MÅR DU IDAG?
rätt fint
VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
mjölk. flädersaft
FAVORITSPORT?
dans?
HÅRFÄRG?
naturligt mellanblond äntligen
ÖGONFÄRG?
Grönblå
SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
Soluppgång
SYSKON & DERAS ÅLDER
Carl-Michael 28
FAVORITMÅNAD?
maj/juni
SENASTE FILMEN DU SÅG?
Den Man Älskar
FAVORIT DAG PÅ VECKAN
fredag? lördag?
FAVORITHOBBY?
Promenera, prata, cykla och dansa
ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
Ja det skulle jag vilja påstå
FAVORITLÅT(AR)?
Stand By Me. B E King, Let The Bells Ring av Ternheim och I'd rather dance with you av Kings of Convenience
SOMMAR ELLER VINTER
Sommar.
KRAMAR ELLER KYSSAR?
kramar kan man ju få av alla, man som kvinna, gammal som ung, partner eller bara kompis... utan att det kan bli motbjudande
CHOKLAD ELLER VANILJ?
Choklad.
HUR BOR DU OCH MED VEM/VILKA?
Bor i gh med mamma och pappa fortfarande. men jag är inte mkt där
VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER?
just nu The Game av... vad han nu heter...
HUR SER DIN MUSMATTA UT?
har ingen
KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
no
ÄR DU ROMANTISK?
inte direkt
SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
mm, i stort sett
VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
se en dvd med emil jensen p ådabaser.
och IMORN BITTI ska jag se Bond på bio. hoho, klockan 9.

SENASTE PERSON SOM...

Sov i din säng: jag bl.a.
Såg dig gråta: en nära vän
Du hånglade med: haha, sist jag svarade på dett aformuär hade jag svarat Manne. Vem var det? Hoho.
Skällde på dig: vet inte... bror, pappa?

DE SENASTE 48 TIMMARNA, HAR DU...

Gråtit: Ja
Köpt någonting: fotoalbum till studentfotona
Blivit sjuk: no
Sjungit: på Moas låtar
Sagt "Jag Älskar Dig":  Japp
Velat säga till några att du älskar dem: Mm, tror bestämt det
Träffat någon ny: njae
Saknat någon: ja
Kramat någon:mmm
Kissed someone: möjligt ;) eller omöjlgt?

SENASTE....

Låt du hörde: hot chip- one pure thought
Drink du köpte: drink? nä! vin
Sak du stal: pollypocket på dagis
Mat du åt: hemmabakade muffins!, snart köttfärssås m spaghetti

Makaronerna tog mig tillbaka till 1996

Idag åt jag makaroner.
Jag har inget minne av att det var så svårt att äta makaroner. Att det var så svårt att äta med gaffel menar jag. Dom trillar ju bara av!?
När jag efter en stund skulle försöka sticka in gaffeln i ett antal makaroner, istället för att skyffla upp dom på gaffeln, inser jag hur jag omedvetet böjer mig fram för att få en nära titt på tallrikens upplägg och gaffelns piggar. Detta för att det är ett piller-göra att försöka lyckas sticka in gaffeln i fler än tre makaroner. Det krävs viss teknik.
Och när jag gör detta får jag en mer eller mindre nostalgisk våg sköljd över mig. Plötsligt var året 1996 och jag satt i vårt gamla trånga kök med gröna skåp, lådor och luckor.
Jag satt vid matbordet på min plats, mamma mittemot, pappa bredvid henne och bror till höger om mig. Bakom mamma stod det vita kylskåpet med massa magneter på. Magneterna som mamma hatade men som jag alltid lekte med, flyttade runt, tappade i golvet och hade sönder. När en gått sönder kom jag alltid hem med minst två till, på så vis utökades alltid antalet.
Dom var i sådana färger som jag idag skulle hata lika mkt som min mamma alltid gjort. Det är intressant hur man växer upp med vissa vanor, åsikter och likes and dislikes...
Ikväll mindes jag hur som haver den nästan exakta känslan av att sitta i det gröna köket... Och äta stekt  falukorv (jag åt nämligen stekt faukorv med makaronerna ikväll). Jag såg framför mig hur falukorven 1996 var färdiguppskuren, bredvid låg  makaroner som var större än snabbmakaroner och var på så vis extra svåra att få upp på gaffeln. Jag minns exakt hur jag log, vilka saker som stod var i köket och i vilken vinkel jag tittade upp när jag äntligen lyckats med mitt pyssel. Jag brukade altid någon gång under makaronmiddagarna sitta så länge och pilla att jag nästan dreglade av koncentration... Men till slut, till slut lyckades jag trä på 3-4 makaroner på var och en av gaffelns tre piggar.
Sen höjde jag gaffeln sakta från tallriken för att inget skulle ramla av och när jag sen höjde den till skyn och ropade åt mig uppmärksamheten från hela familjen fick jag inga jubel eller applåder. Nej, en suck hördes från min bror, ett litet hopplöst veck lades i pannan på min mamma och jag fick bryska ögonbryn från pappa.

Minnesbilder kommer så oväntat ibland.

Kulturhusets Läsesalong

Fråga mig om jag har en pärla i Sthlm... Och jag har ett svar numera.


-----------


Jag ska jobba 16-21, sista passet officiellt. Jag jobbade där en månad drygt, inte mer. Det var inte något för mig. Nu längtar jag som attan ut till ett butiksjobb, lagerjobb eller budbärar/budtransport-kneg! Något muntert och inte lika dement. Förlåt. Men faktiskt, det var för tungt för mig. Jag vill att dte ska va något för mig!
Jag ahr just sökt jobb på Hemtex på Regeringsgatan. FAN va jag vill, jag vill, jag vill. Jag ska vara ihärdig, tjatig och påträngande. Eller ja, nästan. Jag ska bete mig som att jag är angelägen. För jag ÄR angelägen.


-------

Jag blev superinspirerad av bilden nere i vänster hörn.



Tänk om man kunde tatuera in dom där bas/fiol-figurerna på ryggen. Men för att det ska bli effekten av en bas/cello måste de sitta mitt på ryggen. Det lär inte bli snyggt. För att det ska bli najs ska man ha dom så högt upp som på klädesplagget- vid skuldrorna- men det funkar ju inte.
I denna sekund: Elleeeeer.... kanske nere vid svanken? Fast fan, det är ju så amerikansk fjortis över att ha något i svanken. FAN.
Jag antar att jag går tillbaka till g-klav-tankarna... handled, arm, rygg, nacke, hals, nyckelben?!

Apropå tatueringar läste jag om en tjej som hade tatuerat in 'To be gone' vid nyckelbenet. Med anledning av hennes kärlek till Anna Ternheim. hoho.
Tempted? Ja.

Vicky Christina Barcelona

För tusan! Nu ska vi prata allvar... Se denna film!

I samma sekund som jag formulerade den uppmaningen kom jag på att den är inte för alla. Men den är för mig, och för de som gillar stillsamma filmer i europeisk miljö med jordnära repliker och teman.
Jag satt och kände en lustig känsla filmen igenom. Och när jag funderade på varför jag satt med naglarna i låret så släppte jag och kände efter om det var tårar som låg och pressade. Njae, inte det heller...  det var någonslags känsla som växte, någon upprymdhet och lust.
Men visst, tårarna låg där bak och hade stundvis lätt för sig att "träda fram". Det skulle varit nonstop om jag inte bitit ihop.

 En av dessa rörande scener var konstigt nog en kort scen innehållande ett raseriutbrott. Karaktären spelad av Penelope Cruz skrek, sprattlade och grät och hon gjorde allt detta på spanska. Och Javier Bardem (som är med i No Country For Old Men) är i denna film sjukt häftig och får till en intressant karaktär, han tröstar på ett försiktigt, upprivet sätt. Kärleken mellan dessa människor är riktigt fascinerande!

Jag har för första  gången fallit för spanskan på riktigt. Men bara för att det blivit så nu ska jag inte börja se spanska film, nej, jag ska börja se filmer med Penelope Cruz. Jag är riktigt kär i henne.



Jag ser så mkt av mig själv i denna film. Inte för att jag är spansk och någonstans nära att vara lika bedårande sensuell och vacker som Penelope, inte är jag konstnär heller. Men ÅH, hur den speglar hur olika förhåller sig till olika levnadssätt...?!

En sjysst film som jag fick små slag i huvudet av. Tänk att den är både spansk och engelsk i dialogen, liksom.... Tänk att den handlar om just det den handlar om!
(update: jag såg nu att den är gjord av Woody Allen. Såklart den handlar om det den gör, såklart att replikerna fascinerar mig och såklart att den träffar mig i hjärtat. Inte för att jag är uttalat fan av Allen men det har hänt förut att jag sett en film och blivit genuint tagen och så visar han stå bakom den!)

Jag hade kunnat gå ut och köpt biljetter till nästa visning för att se den igen direkt.
men istälet nöjer jag mig med att ta fram Att Återvända, här hemma, för att njuta av Cruz än en gång.


Nu säger vi så här
Cate Blanchett, Penelope Cruz, Scarlett Johansson, Kate Winslet, Audrey Tatou och Tilda Swinton är de vackraste skådespelerskorna jag vet.

ÄNTLIGEN HELG...

... säger jag som är ledig fem dagar i veckan. Men ja, jag säger Äntligen helg. Eller, jag sa det.
För det var en efterlängtad helg.

Igår lärde jag mig spela på vinglas.... Genom att stryka fingret på kanten så där så det låter lite dovt men vackert. Som i Amelie!
Jag åt sjukt god middag och vi fick tända höstljusen runt om i rummen...

Vi var och såg C Eriksson Solo. Den var inte lika rolig denna gång dock. Men men, man har respekt för honom.
Min nya klänning från ETC höll mig varm på väg hem, jag behövde ingen kappa ^^,

Jag somnade så ofattbart lycklig och jag vaknade lycklig, trots att detta då var klockan 7 imorse. ohc trots att många timmars arbete väntade. Ruset har suttit i hela dagen.
Jag har jobbat på boendet idag. En icke-demens-avdelning.

Jag ska på bio nu, med Jos. Vi ska nog se Rallybrudar.


Månader som gått i bild och korta texter



Sett på Åhléns. Om man köper dessa får man en puss i lakana'
^^,



Sett på Cervera
I want!



I somras köpte jag denna The Stray Boys kofta/tröja



Jag prövade även denna inne på TSB. 70% rabatt, men jag slog inte till.



Den kudden hade varit så perfekt i mitt rum!



I början av september klippte jag mig. :)



I augusti var jag och snyggMalin och såg Kings of Convenience



I september månad ville jag ta tag i små projekt, jag hjälpte Erika att framkalla några av fotona av henne som var på utställningen på Lava.  Tema Mänsklig Rättigheter



I juni tog jag studenten ju, det vet vi. Men jag fick denna bild av Jos för ca tre veckor sedan. Haha



17 augusti. Jag slaggar hos Andrea. Jag vet inte vad de skulle säga om de visste att jag var vaken och fotade dom. Jag tog en bild. De låg sked och var söta. Vagge och Andrea.



I helgen var jag i Arvika. Jag fotade August och jag fotade miljöbilder. De ska användas som omslagsfoton till hans kommande platta.



Och igår såg jag Emil Jensen på Södra Teatern. Det var trivsamt att sitta där i salongen och ha honom framför sig. Därefter fick vi fnitterattacker och kickar pga allt möjligt. Jag och Malin sprang ner till bankomat för att kunna köpa CD och Tshirt.
Han stod och signerade, han skrev i mitt skivkonvolut eller vad det heter.
På Tshirten står det tryckt
"det finns ingen olycklig kärlek, det är bara alla idioter som inte vill ha en som gör en olycklig"
Den frasen tar jag till mig. Jag känner mig färdig med olyckliga kärlekar, tårar och krossat hjärta.



RSS 2.0